040 gefluister – Kan de chaos erger

“Hallo mevrouw hmmm.. goedemiddag, ja hmmm ….., met Henk J. (gefingeerde naam om de identiteit van de ambtenaar de beschermen) van de gemeente Eindhoven. Je hebt… hmmm een bezwaar ingediend tegen een gemeentelijke beslissing of berekening of wacht even .. hmm .. ik bedoel .. hmm uitbetaling of hmmm…, de stukken over je bijstandsuitkering, die stukken wil je graag ontvangen.

Althans ik, bedoel de aanvullende bijstand. Hmm, ik ben van de afdeling bezwaar en wil heel graag je bezwaar behandelen, maar ik … hmm ….kan helaas de stukken zo snel niet vinden. Je maakt bezwaar op een brief van de datum …. ….. van het jaar ….., maar weet je nog wat er hmmm, in die brief stond waartegen je bezwaar maakte?”

“Oh, is dit niet je enige bezwaar dat je hebt ingediend oh …hmm. Dus je weet niet over welke brief het gaat. Hmmm. Hoe moet het nu dan ….Tja hmmm, ja die brief kan ik ook zo gauw niet raadplegen. Maar weet je dan misschien wie ik daarover kan vragen bijvoorbeeld iemand bij de gemeente en die jouw dossier behandelt.

Tja hmm, want ik weet hmm namelijk niet wie jouw manager is en aan wie ik het anders kan vragen… Hmm wacht, ik haal een pen… kan iemand een pen voor me pakken alsjeblieft snel.. hmm snel.. een pen….. Oooo, kun je me echt niet helpen … hmm………. Wat nu…..”