10, 11 en 12 Mei: In het spoor van de Revolutie

Totaalprogramma naar aanleiding van de “Show Your Hope” Tour in Tunesië met als focus: de underground verzetscultuur…

Een weekend lang indrukken uit buurt van Tunesië. Een multicultureel land waar de Eindhovense kunstenaar Martin Voorbij 3 maanden rond reisde om te zien hoe mensen reageren op het universele thema hoop. Een programma als een afspiegeling van de indrukken van deze reis. Veel kunst en cultuur, veel muziek, een kinderprogramma plus een programma met serieuze informatie. Per slot van rekening stond Tunesië aan de wieg van de Arabische lente. Een totaalprogramma waarbij de waarde van de kunst en de cultuur besproken wordt.

Expositie: Show Your Hope in Tunesië

de mobiele expositie reisde 3 maanden door Tunesië na ruim 2 jaar voorbereiding. Gedurende deze periode hebben we 80 schilderijen ontvangen van Tunesische kunstenaars. Deze kunstenaars werden uitgenodigd via ons vriendencircuit en in samenwerking met de nationale kunstvereniging. De expositie bestaat uit 80 beelden plus 50 beelden van de internationale collectie die we ook gebruikt hebben bij straatpresentaties in Tunesië. Officiële opening zaterdag 11 mei om 16.00 uur

Foto slideshow van enkele fotografen

4 fanatieke gebruikers van de camera hebben tijdens deze reis indrukken op gedaan en presenteren deze gedurende het weekend. Jeroen Voorbij, Martin Voorbij, Pieter Daansen odr deskundige begeleiding van Charlotte Grips.

Kids workshop

Schilders workshop zoals we ook deden met 350 Nederlandse kids tijdens de voorbereidingen en met 150 Tunesische kids tijdens de tour in Tunesië. Onder begeleiding schildert de jeugd een schilderij van de hoop. Aanmelding wordt gewaardeerd. Deelname is gratis bij aanmelding vooraf. Anders is deelname 3 euro. Max 100 deelnemers. Aanvang zondag 12 Mei om 13.00 tot zondag 18.00 uur. Voor kinderen van 5 jaar tot 75 jaar.

Pitch parade

Naast vermaak is er ook inhoud. In het spoor van de revolutie gaat over een serieuze ontwikkeling van de maatschappij. Niet alleen het Europese nationalisme maar ook de Arabische Lente is een gevolg van 9/11. Het gaat over een mondiale wereld en veranderende maatschappij. We nodigen een aantal mensen uit waarvan wij vinden dat ze iets te vertellen hebben. Te vertellen over de actieve wereld van vandaag en de rol van de kunst in deze actieve wereld. Iets dat gaat over verzetscultuur. Over cultuur in samenspraak met een kritische blik.

Locatie

De Sociale Dienst, Deken van Somerenstraat 4-6, 5611 KX Eindhoven

Zie ook de Facebookpagina voor meer informatie.

TOEGANG GRATIS