2. Inkomen

Om het standpunt arbeid mogelijk te maken is een basisinkomen nodig voor iedereen. Het basisinkomen moet voldoende zijn om burgers in hun minimale levensonderhoud te kunnen voorzien. Burgers kunnen daarna ieder voor zich besluiten om maatschappelijk nuttig werk te vervullen en/of dit inkomen aan te vullen door betaalde arbeid te verrichten. BBL zou op basis van vrijwilligheid hier graag een proefproject op willen starten.

Inkomen; iedere inwoner heeft recht op een inkomen ter hoogte van het minimumloon. Daar waar ze niet zelf in staat zijn dit inkomen te verwerven krijgen zij ondersteuning van de overheid. Uitkeringsgerechtigden mogen zonder korting bijverdienen tot het minimumloon. Zo lang als er op basis van de huidige toegepaste definitie van werk, niet voldoende passende banen zijn voor de betaald werkzoekenden, is BBL tegen iedere sanctie in de vorm van een korting op de uitkering.

COMMENTS

 • Ben Vogel

  Het prachtige initiatief van een basisinkomen voor iedereen is nu in een aantal gemeenten in Nederland als pilot opgepakt. U zou ervoor kunnen gaan om ook Eindhoven zover te krijgen. Overigens een goed ED-artikel dd 27 maart “Voor sociaal beleid nieuw elan nodig”.

 • marcus

  n.a.v. artikel raadslid Mw. Poot VVD Amsterdam 26-4: ( http://www.telegraaf.nl/binnenland/28055890/___Bijstand_levert_750_euro_meer_op___.html i.v.m. copyright, plaats dit artikel van telegraaf maar niet, hooguit verwijzing) TIJD VOOR EEN ONVOORWAARDELIJK BASISINKOMEN; OF heeft de VVD dan geen mogelijkheid meer om de groep mensen in de bijstand te blijven kleineren?

  VVD HOU OP MET DE HEKSENJACHT! GEEF PERSPECTIEF IN PLAATS VAN VERONGELIJKING EN HYPOCRISIE! HELP CONSTRUCTIEF I.P.V. POLARISEREN! VVD Amsterdam heeft weer een stok gevonden om mensen in de bijstand mee te slaan. Een dagblad verhaalt fijntjes over dat deze partij een “fictieve” persoon heeft, die alle vormen van bijstand aanneemt. Niet alle mensen in de bijstand gebruiken alle voorzieningen. (zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten). Ongelooflijk dat er zoveel mensen op deze partij blijven stemmen, die zo polariserend is en in plaats van mensen POSITIEF, CONSTRUCTIEF STIMULEERT en verder helpt, alleen maar verder in een hoek drukt! Nogmaals; zoals de Raad voor Regeringsbeleid noemt; je kan niet iedereen laten functioneren naar “VVD maatstaven”; dus ga uit van hun kunnen en biedt daarin hulp in plaats van stigmatiseren! Toon je helpende hand i.p.v. je afkeurende gezicht en vervolgens je rug!

 • Patrick van der Voort

  Tja Marcus, als je lid bent van de VVD en Keizer of Schippers heet mag je de boel belazeren en bedonderen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.