Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Design en Zeldzaam lekker

woensdag 26 oktober 2016 @ 17:00 - 20:00

Eten wat zeldzaam lekker is? Dat kan op woensdag 26 oktober bij het dialoog-diner, tijdens de design activiteiten in S Plaza. Dit pas geopende centrum voor ontmoeting en sociale innovatie aan de Bleekweg 1F (Schellens fabriek) in Eindhoven biedt dan ruimte aan verschillende design activiteiten.Zoals ‘Geborgen Zintuigen’, van Shelly Lapré, Lilian van Rossum en Carmen Haagsma, Talents Designs van Brabant Ontmoet Nieuw Talent en You Fen-Sucked Fogs van video graphiker Jérôme Siegelaer. Voedsel, natuur en de sociale context verbinden de verschillende activiteiten. Het Indisch Eethuis en het dialoog-diner brengen de context vervolgens ook eet- en genietbaar op een bord.

Bij het dialoog-diner dat georganiseerd wordt door de Groene Dialoog en Inge’s eettafel igt de nadruk op de oude Brabantse keuken: om deze weer te proeven en met elkaar in gesprek te gaan over biodiversiteit. Want veel mensen denken dat zeldzaam lekker eten komt van verre warme streken, dat in sterren restaurants gemaakt wordt. Of dat men dat alleen vroeger gemaakt werd toen ze op de boerderij nog van allerlei producten zelf produceerden. Naast een uitgebreide moestuin zorgde een koe voor melk en kaas, en uiteindelijk ook voor een lekker stukje vlees. Dieren hadden toen een dubbel doel! De boerderijdieren zijn nu anders. De ene koe is voor de melk een andere koesoort is voor het vlees. Varkens worden zo snel mogelijk vetgemest om verpakt en al in de supermarkt te liggen en tja de plofkip kennen we allemaal. Moeten we dan terug naar het verleden? Nee dat hoeft niet want ook nu zijn er boeren die enthousiast aan de slag zijn met deze oude diersoorten. En met gewassen van toen. Het dialoog-diner wordt een vijf gangen diner van zeldzame boerderijdieren en bijzondere gewassen die zeldzaam lekker zijn. Tijdens het diner wordt verteld over deze dieren en andere (w)etenswaardigheden. De kosten zijn € 39,50 pp en aanmelden verplicht via degroenedialoog@plaza040.nl.

Het dialoog-diner; woensdag 26 oktober om 17.00 uur binnenkomst 18.00 aan tafel.

De design activiteiten in S-Plaza, Bleekweg 1F, van zaterdag 22 oktober tot en met zondag 30 oktober van 12.00 tot 20.00u. Bij ‘Geborgen Zintuigen’ worden ook workshops aangeboden. Over deze workshops en de andere activiteiten is meer informatie te vinden op de website www.plaza040.nl of op de facebookpagina van S Plaza. Dit diner is tijdens de design activiteiten in het ontmoetingscentrum.

Gegevens

Datum:
woensdag 26 oktober 2016
Tijd:
17:00 - 20:00
Website:
www.plaza040.nl

Locatie

S-Plaza (Schellensfabriek)
Bleekweg 1F
Eindhoven,
+ Google Maps
Website:
www.plaza040.nl