BBL aanwezig bij OVO debat

Mocht je niet precies weten waar de O in OVO voor staat, dan weet je meteen waar dit voor staat als je de zaal binnenkomt. Iedereen, op een handje vol leerling journalisten na, is kaal of grijs. Wie het niet zijn, grote kans dat deze de haren verven. De O staat dus voor ouderen. Mocht je denken dat het een rustig middagje zou worden, dan heb je het mis.

Ouderen weten heel goed wat er speelt in Eindhoven. Wel is zo dat ze een bepaalde voorkeur voor onderwerpen hebben. Maar ja, dat heeft de jeugd ook, dus daar is niks mis mee.

Ik mocht deze keer ‘achter de tafel’ gaan staan. Overigens de eerste keer dat ik een politiek debat deed. Ik heb me zelf een 6- gegeven. Ja, ik ben streng en kritisch naar mezelf. Toen ik zei dat de nieuwe WMO werkwijze een schande was, kreeg ik de handjes wel op elkaar, dat was leuk. Mijn bijdragen aan de zorgvragen waren dus goed. De andere stellingen kwam ik wat minder aan het woord. Weet wel wat ik volgende keer anders kan doen.

Over het algemeen behalve voor de SP en de PvdA die wat meer tegenstand kregen uit de zaal, vond ik het een beetje een kabbelend debat. Ik hou wel van wat pit. De pit kwam deze keer niet van ons politici maar van de mensen uit de zaal.

Carla Ter Beek
Nummer 2 kieslijst BBL