BBL stelt raadsvragen over de uitvoering van de Participatiewet door de generalisten van WIJeindhoven

De Brede Beweging LinksOm constateert na een aantal gesprekken, dat de rol van de WIJeindhoven generalist langzaam maar zeker een bredere en andere invulling krijgt. Met breder bedoelen zij, dat de generalist geacht is het proces van de Participatiewet te gaan uitvoeren. Echter het toekennen en het uitvoeren zelf gebeurd uiteraard door de gemeente. Zij merken dat veel generalisten moeite hebben met deze functie verbreding.

BBL maakt zich zorgen, dat er gevallen gaan voorkomen waar de generalist lijnrecht tegenover de bewoner komt te staan. Vanuit het oogpunt van de generalist vindt BBL dit niet wenselijk, omdat veel generalisten naast de bewoner willen staan. Vanuit het oogpunt van de Eindhovense burger vindt BBL dit ook niet wenselijk, want wie behartigd de belangen van deze burger dan.

Over deze ontwikkeling heeft de Brede Beweging LinksOm een aantal kritische vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders gesteld. Deze vragen kunt u hier (pdf) lezen.

COMMENTS

 • Marcus

  Heel goed dat er kritische vragen worden gesteld hierover. Immers door de gratis PR die het E.D. geeft middels een artikel in de krant van 8 mei, waarin enkele ‘succesverhalen’ worden geschetst wordt er ten onrechte (zonder bijv. navraag te doen bij BBL of professionele hulpverlening , w.o. psychologen e.a. over wat zij vernemen over het ‘functioneren’ van Wij en inzake klachten m.b.t. functioneren en communicatie door Wij Eindhoven) een beeld geschetst van “redders in nood”.
  Waarbij mij van het hart moet dat o.a. mijn ervaring en van anderen toch echt anders is en het puur afhankelijk is van wie men als generalist treft en hoe deze reageert o.b.v. knowhow of ontbrekende inzichten en maar halve info of alleen maar weet te melden wat men niet meer kan bieden vanwege bezuinigingen) en daarna het maar “laat hangen”. En daarnaast participatie specialisten niet naar de hulpvrager omkijken maar puur naar statistieken m.b.t uitkeringen en deze van hun lijstje af te krijgen.Waardoor alleen succesverhaal wordt vermeld in krant en niet de “niet zo succesvolle bemoeienis” en derhalve het in de kou staan ervaren en erger nog, zoals hier op de site door ex cliĆ«nten is gemeld)!
  Een anonieme enquete afgenomen door een onafhankelijke commissie kan mogelijk een eerlijker representatie bieden. Dus stuur alle cliƫnten twee enquetes, zodat deze door henzelf en evt. andere zorgverlener ingevuld kan worden ten einde een kritisch rapport op te kunnen stellen inzake functioneren en de media eens beter hoor en wederhoor toepast!

 • Vincent Rogiest

  Ik kom al sinds de tijd van de Dr Cuyperslaan bij Lumens in de buurt, advies punt discriminatie, en had ook contact met joyce damen van wij Eindhoven. Tot op de dag van vandaag ben ik niet verder gekomen met het oplossen van mijn ernstige problemen tegen werkplein Mercado en de gemeente Eindhoven en compagnie.
  Wat ook raar is dat ik weer in 2017 dit formulier moet invullen en ondertekenen : http://www.ed.nl/default/wijeindhoven-stopt-met-omstreden-formulier~ae74bf53/

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.