Bestuur WIJeindhoven uitgebreid

Blijkbaar kan Jeanny van den Berg het niet meer alleen af. Sterker nog, uit onderstaand bericht maak ik op dat ze ook geen voorzitter (meer) is. De extra ingehuurde interim bestuurder heeft een bepaalde opdracht mee gekregen die als volgt vertaald kan worden: maak een einde aan de problemen bij WIJjeindhoven.

Per 6 september j.l. heeft de Raad van Toezicht van de stichting WIJeindhoven Peter Notten benoemd als interim-bestuurder en tevens voorzitter van de tweehoofdige Raad van bestuur van de stichting WIJeindhoven. Naast Peter Notten zal Jeanny van den Berg deel uit blijven maken van de Raad van Bestuur. WIJeindhoven wil hiermee op korte termijn in nauwe samenwerking met de gemeente Eindhoven een maximale bijdrage leveren aan het terugdringen van het gemeentelijk tekort, met behoud van een gezonde eigen organisatie en duurzaam borgen van de kerntaak van de stichting. Peter Notten zal, in eerste instantie, voor de duur van maximaal 6 maanden (3 dagen per week) toetreden tot het bestuur van de stichting WIJeindhoven. (https://wijeindhoven.nl/nl/over-ons/nieuws/tijdelijke-versterking-bestuur-wijeindhoven)

Hopelijk worden de bevindingen van de heer Peter Notten ook gedeeld met de gemeenteraad zodat deze haar controlerende taak kan uitvoeren. Dat is namelijk nog geen zekerheidje. Immers een presentatie van de directeur sociaal domein over WIJeindhoven is ondanks het verzoek van het OAE nog steeds niet volledig gedeeld met de gemeenteraad.

Benieuwd dus wat de extra inzet heeft opgeleverd, wat zijn de kosten geweest, wat zijn dan de ervaren knelpunten/wantoestanden/wel en niet te overbruggen verschillen van mening en meer van al dat fraais. Welke verbetermaatregelen worden er getroffen en binnen welke termijn zijn de positieve resultaten te verwachten? Welke resultaten zijn daadwerkelijk toe te schrijven aan het adres van WIJeindhoven?

Dus geen geschuif met potjes!! Nee, duidelijkheid!! Zaken niet mooier voordoen dan ze zijn!! Het behoud van een gezonde eigen organisatie staat ook op het lijstje. Wat mij betreft staat de deur dus op een kier om ook te kunnen zeggen. Genoeg geweest zo, we trekken de stekker uit WIJeindhoven.

Immers als de bevindingen zodanig zijn dat de tekorten niet teruggedrongen kunnen worden met behoud van een gezonde organisatie is de kans dus reƫel dat het doek valt voor WIJeindhoven in deze vorm.

Carla Ter Beek
lid Brede Beweging LinksOm