Burgerinitiatief Herinrichting Boschdijk

Tijdens de meningsvormende vergadering van dinsdag 30 mei werd het Burgerinitiatief Herinrichting Boschdijk (pdf) door de gemeenteraad besproken. Hieronder staat de bijdrage van BBL die door gemeenteraadslid Ernest Maas werd voorgedragen

De initiatiefnemers van dit Burgerinitiatief willen dat de Boschdijk binnen de ring op een gelijksoortige manier wordt ingericht als buiten de ring al het geval is. Veiliger met meer groen en bomen. BBL kan zich hierbij aansluiten en heeft erg veel sympathie voor dit burgerinitiatief.

In het Meerjarenplan Stedelijk (pdf) en voorheen het MIP wordt de Boschdijk binnen de ring ook al jaren genoemd. Helaas staat het onder ‘wensen waar geen middelen voor beschikbaar gesteld zijn’. En zo blijft dit project waarschijnlijk nog jaren op de wensenlijst staan. In de conclusie in het meerjarenplan lezen we ook de opmerkelijke opmerkingen dat ‘de herinrichting van deze weg niet bijdraagt aan de economie (detailhandel) van de stad’ en ‘maatschappelijke behoefte betreft met name de beleving’.

Terwijl dit burgerinitiatief dit college toch als muziek in de oren moet klinken. Een bewuste keuze van omwonenden voor meer groen en bomen en een tegelijk een betere uitstraling van een hoofdverkeersader. Hoezo niet bijdragen aan de economie. En hoezo betreft de behoefte met name de beleving. Het is inderdaad geen Blackspot, maar het ED komt niet voor niets met de kop ‘Raadsleden wagen hun leven op circuit Boschdijk’.

Daarom, voorzitter, wil de Brede Beweging LinksOm er bij de wethouder op aandringen om niet alleen dit burgerinitiatief te omarmen, maar ook dat de wethouder aan de slag gaat om zo snel mogelijk de middelen hiervoor vrij te maken zodat tot realisatie van de gevraagde herinrichting over kan worden gegaan.

Facebook Burgerinitiatief Herinrichting Boschdijk: https://www.facebook.com/herinrichtingboschdijk/