De spagaat van vrijwilligerswerk

Na mijn schandelijke 12 weken bij het WerkLeerBedrijf te Eindhoven heb ik uiteindelijk mijn eigen vege lijf weten te redden door bij mij passend vrijwilligerswerk te gaan verrichten. Ik heb daarvoor inmiddels een Vrijwilligerscontract op zak.

Omdat men vrijwilligers helaas niet meer dan een vrijwilligers-overeenkomst van maximaal 8 uur p/w kan bieden, want dat zou dan natuurlijk weer verdringing van een echte betaalde baan zijn, moet ik nu dus op zoek naar een 2e of 3e invulling voor aanvullende uren. De gemeenten eisen immers dat je tenminste 16 uur p/w vrijwilligerswerk verricht!

Een werkelijk absurde spagaat waarin niet alleen uitkeringsgerechtigden, maar óók ondernemingen en instellingen belanden die immers steeds meer draaiende gehouden moeten worden door vrijwilligers door de almaar aanhoudende besparingen op (productie-)kosten, personeel en specifiek de personeelskosten.

Momenteel loopt er een sollicitatie bij een Zorgcentrum. Maar omdat de uren daar nogal versnipperd zijn en telkens slechts voor 2 uurtjes, ben ik nu ook met een andere vrijwilligers-functie bezig. Ditmaal als Teamlid PR bij een stichting. Dat zal veel beter bij mij gaan passen en dus beter voor mij zijn. Fingers crossed!

Een fulltime baan vinden met een marktconform salaris in mijn branche is vooralsnog helaas niet gelukt.

Fractioneer