Debat bij Platform VG: vooral ons kent ons

Afgelopen donderdag waren er verschillende debatten in Eindhoven georganiseerd. Misschien door een debat moeheid of door het slechte weer, maar bij het debat georganiseerd door Platform VG was het opvallend rustig. Jammer genoeg bestond meer dan 80% uit de achterban van de politieke partijen en was er slechts een enkeling die het slechte weer had getrotseerd om kennis van de verschillende standpunten te nemen.

Gelukkig had de avondvoorzitter veel aandacht voor hun vragen en opmerkingen, waardoor hopelijk de aanwezige politici er wijzer van zijn geworden hoe het in de praktijk er echt aan toe gaat!

Een beetje debat werd het niet. De partijen waren te lief voor elkaar en het vooral met elkaar eens. BBL lijstduwer Ernest Maas probeerde nog met pittige statements een stevig en kritisch geluid te laten horen, maar ver kwam hij niet.

Gelukkig bracht ChristenUnie lijstduwer Ko Jansen met zijn bekende optimisme en humor wat sfeer in het debat. Maar of de niet aan een politieke partij verbonden bezoeker nu weet wat te stemmen op 21 maart? Dan gokken wij toch op BBL.