Eindhoven, de langzaamste

Uit een overzicht van NU.nl gebaseerd op gegevens van het Centraal Justitieel Incassobureau blijkt dat Eindhoven bijzonder slecht presenteert als het gaat om de gemiddelde snelheid bij boetes voor te hard rijden. De woordvoerder van de lokale VVD fractie spreekt schande: ‘Na “Eindhoven, de Gekste” en “Eindhoven, de Slimste” wordt het nu “Eindhoven, de Langzaamste……. Om je dood te schamen.’

Uit de cijfers blijkt dat in Eindhoven de gemiddelde snelheidsoverschrijding bij een boete slechts 16.8 kilometer per uur bedraagt. Hiermee wordt de Vijfde Stad van Nederland niet alleen gepasseerd door de Grote Vier, maar komt niet eens in de lijst van de Eerste Tien voor. Topscoorder is Rotterdam (17.7), gevolgd door de Amsterdam (17.6) en Den Haag (17.4). Eindhoven wordt ook moeiteloos gepasseerd door kleinere gemeenten zoals Tilburg (17.2), Groningen (17.3), Almere (17.1), Breda (17.2) en Nijmegen (17.1) die in grote de nummers 6 tot en met 10 zijn. Enige troost biedt het feit dat in de omliggende dorpen niet harder wordt gereden, hoewel Veldhoven en Valkenswaard Eindhoven op de voet volgen met 16.7 kilometer per uur.

Na verwachting zal de VVD komende dinsdag met een actuele motie verkeerswethouder Jannie Visscher (SP) ter verantwoording roepen. Volgens de partij is het groot aantal flitspalen binnen de gemeente de boosdoener. Deze zouden een afschrikkende werking hebben op de hardrijdende weggebruiker. In de motie zal dan ook worden geëist dat het aantal flitspalen drastisch wordt terug gebracht. GroenLinks overweegt de motie mede te onderteken. De partij wil de overbodige geworden flitspalen gebruiken als nestkastjes voor torenvalkjes.

Tom Aad


Kan een normaal mens door de bomen van de al dan niet bewuste misleiding en misinformatie door media, politiek en overheid nog wel het bos van de werkelijkheid zien? Wie houdt hier nou wie voor de gek en denken ‘ze’ echt dat ‘ze’ er mee weg kunnen komen??? Sociaal-maatschappelijke kritiek op actuele, minder actuele en zelfs zinloze zaken.

www.wieiserhiernougek.nl

Volg Tom Aad ook op Twitter: @TomAad