Eindhoven deze maand net Parijs

Eindhoven lijkt de laatste weken wel op Parijs. Daar moet je ook in augustus zijn om in alle rust alles te bekijken!

Eerst dacht ik dat toevallig in mijn wijk iedereen tegelijk op vakantie was. Maar een wandeling door gebieden die normaal volop in beweging zijn, maakte mij duidelijk dat heel de stad tegelijk op vakantie is in augustus. Het park is leeg, de parkeerplekken rondom het centrum zijn leeg, de groenteboer is leeg en ga zo maar door.

Eindhoven in augustus 2

Een prima moment om Eindhoven dus te bezoeken. Maar waar moeten de toeristen dan op af komen? Eenmaal het centrum in gelopen, zag ik vol verbazing dat men Eindhoven echt weet te vinden in augustus. De hoofdattractie bleek PSV. De middag was jong maar overal liepen PSV fans. En het Catharinaplein was volop leven. Op de terrasjes was nog net een gaatje voor mij, daar kon ik de attractie ‘PSV fans’ eens goed bekijken.

Eindhoven in augustus 3

Anke van Hest