Eindhoven fastfood stad?

Is Eindhoven dé fastfood-stad geworden? Dat was het eerste wat ik dacht toen ik een rij opvallend lelijke borden bij het 18 Septemberplein zag staan. Mooi in een rij, staan al zeker 2 weken, midden in het centrum en vlak bij het station. Vreselijke reclameborden met Dick Bruna-achtige tekeningen van fastfood. Ik ben speciaal een keer terug gegaan om de achterkant te bekijken en wat blijkt, aan de achterkant staan natuurlijk dezelfde verschrikkelijke tekeningen.

Ze zijn zo opvallend dat ik me afvraag of niet iedereen die de borden passeert, denkt dat je in Eindhoven alleen maar dit soort eten kan krijgen. Toen ik beter keek, zag ik dat onderaan elke tekening in kleine letters een tekst staat die duidelijk maakt dat het reclame is voor een bekende fastfood keten.

borden1

Ik vraag me echt af of we zulke reclame op zo’n opvallende plaats moeten plaatsen. Het maakt mega reclame voor eten wat ongezond is en het maakt de stad daardoor lelijker. Willen we uitstralen dat Eindhoven de fastfood stad is?

Het zal wel wat geld in het laatje brengen, mooi. Maar dan mag het toch ook wel mooi zijn en iets gezonds uitstralen? Misschien iets om een Eindhovense reclame code commissie in het leven te roepen. Op meer plekken in het centrum is het al enkele jaren foeilelijk rood! En daar hangt het echt vast aan een gebouw. Op het 18 Septemberplein worden deze reclameborden hopelijk snel gewisseld.

Anke van Hest