Eindhoven Lichtstad

Eindhoven wordt in de volksmond geregeld ‘De Lichtstad’ genoemd. Door alle stoplichten die er staan is dit geen misplaatste naam. Een klein ritje met de auto levert je al gauw 10 minuten wachttijd op voor rood. Ik ben dan ook groot voorstander van de ‘groene golf palen’ die aangeven hoe hard je moet rijden om het volgende stoplicht te halen.

Nu viel het me op dat deze palen staan op de Meerveldhovenseweg. Met de tekst ‘BIJ 50 3 X’ of ‘BIJ 50 2 X’.  Mooi zou je zeggen. Maar na 3 van deze palen houdt het ineens op en sta je op de Karel de Grotelaan (verlengde van de Meerveldhovenseweg) om de paar honderd meter weer 4 X stil, als je pech hebt, voor rood. Daar houden de advies-snelheidsborden op.

Die 3 palen die er wel staan leveren dus niet echt veel op. Jammer zeg, maar ze doen de naam ‘Lichtstad’ wel eer aan. Aan elke kant van de rijbaan staat een paal ook richting Veldhoven. Dus dit zijn 12 extra licht gevende ‘groene golf palen’.

Daar komt nog bij dat de snelheidsaanwijzingen niet echt opvallen als de zon schijnt. En zoals BBL fans weten, is dat geregeld. Want ‘Morgen Schijnt de Zon’.

Anke van Hest