Engels als voertaal?

Al jaren ben ik er trots op, dat ik in een stad woon met meer dan 158 nationaliteiten. Daardoor leeft de stad en lijkt het soms of ik me in het buitenland begeef. Als je op de Vestdijk loopt, is de kans groot dat je in het Duits of Engels de weg wordt gevraagd. Bij Yoga worden instructies geregeld ook even in het Engels vertaald zodat iedereen dezelfde kant op buigt.

Toch was ik stomverbaasd, toen ik een aankondiging voor nog te verhuren studio’s geheel in het Engels zag staan op de Keizer Karel V Singel. Natuurlijk een goede zaak dat een kantoorgebouw omgebouwd wordt voor bewoning, maar dit aankondigen in het Engels is toch wel bijzonder! Telkens als ik er voorbij fietste verbaasde ik me er over.

nederlands

Gelukkig regende het een keer! Dan pak ik de auto en rijd ik een andere route. Al wachtend voor het verkeerslicht, zag ik dat aan de andere kant van het Engels bord een Nederlands bord stond. Blijkt het wel weer dat ook deze zaak twee kanten heeft!

Anke van Hest