Gemeenteraad houdt ijsbaan nog minimaal 2 jaar open

Gisteren, dinsdag 14 juli, besloot de Eindhovense gemeenteraad in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces unaniem tot het openhouden van de ijsbaan tot minimaal 1 juli 2017.

Was bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering de gemeenteraad verdeelt in coalitie en oppositie, die beiden met een eigen actuele motie kwamen, uiteindelijk wist men tot een gezamenlijke actuele motie (pdf) die niet alleen de steun kreeg van de Brede Beweging LinksOm, maar van de gehele raad.

Verantwoordelijk wethouder van Kaathoven (SP) wilde de ijsbaan, volgens haar notitie Sportvisie, sluiten per 1 juli 2016. De verenigingen die gebruik maken van de ijsbaan ondervinden daar nu al nadelen van, zoals vertrekkende leden, minder aanmeldingen nieuwe leden en sponsoren die om duidelijkheid vragen. Er was behoefte aan een duidelijk termijn en duidelijke uitgangspunten waaraan idee├źn ten aanzien van de ijsbaan moeten voldoen. Met het aannemen van de actuele motie hebben de verenigingen nu twee jaar de tijd om de ijsbaan een toekomst in Eindhoven te geven.