Jesper de Raad persoonlijk

Mijn naam is Jesper de Raad (26).

Ik ben geboren met behulp van KID en In-vitrofertilisatie (IVF) en opgevoed door meerdere moeders. In 2017 kwam ik erachter dat ik naast mijn broer in totaal nog tien andere halfzusjes en halfbroertjes van dezelfde onbekende donorvader heb.

Voor het overgrote deel van mijn leven woon ik in Eindhoven. Ik zat op een basisschool in Stratum en later ging ik in dezelfde wijk naar het Pleincollege Sint Joris. Op mijn 18e ben ik op mezelf gaan wonen en ben naar woonwijk De Bergen verhuisd. Later ben ik in Deventer en Leiden Archeologie gaan studeren, maar ik ben toch gedurende die tijd in Eindhoven blijven wonen. Een bewuste keuze: ik voel me verbonden met de stad Eindhoven en wil me hier graag voor inzetten. Ik maak mezelf graag sterk voor een eerlijke en open samenleving waar mensen ondanks hun persoonlijke verschillen elkaar in gelijkwaardigheid kunnen ontmoeten en ontdekken.

Cultureel Erfgoed

Vanaf jongs af aan heb ik een passie voor het verleden. In mijn bachelor heb ik veel geleerd over archeologie in Noordwest-Europa en in mijn master heb ik me gefocust op wereldwijd erfgoedbeheer. Dat is zeker geen stoffige zaak! Ik vind het adembenemend interessant waar mensen in het verleden zijn geweest en wat ze voor ons hebben achtergelaten. In sommige gevallen is het waard om dit ter herinnering te bewaren voor de toekomst. Wel ben ik voor ontwikkeling erfgoed is geen stoffige zaak maar moet leven in de mensen van nu.

Binnen de gemeentelijke politiek hou ik mezelf bezig met ruimtelijke ordening en cultuur. Mijn kennis is ruim en mijn leeftijd biedt me nog heel veel jaren om – ook door te luisteren naar mensen – nieuwe ervaringen op te doen. Ik zal graag kennis putten uit mijn grote netwerk. Met name denk ik hierbij aan een aantal instellingen dat zich sterk maakt voor een toekomst waarin de mens en de omgeving van de mens centraal staat.

Ik ben een betrokken wijkbewoner, een Eindhovenaar en een wereldburger.

Ook ben ik regelmatig op regionaal en nationaal niveau bezig met mijn passies en hoop ik in de toekomst met professionals en met mensen die zich betrokken voelen bij hun woonomgeving in gesprek gaan over hoe we de toekomst met het verleden als referentiekader het beste kunnen vormgeven.