Jesper de Raad persoonlijk

Mijn naam is Jesper de Raad (26), Ik ben geboren met behulp van In-vitrofertilisatie (IVF) en opgevoed door meerdere moeders. In 2017 kwam ik erachter dat ik naast mijn broer in totaal nog negen anderen halfzusjes en halfbroertjes van dezelfde onbekende donorvader heb. Voor het overgrote deel van mijn leven woon ik in Eindhoven. Ik zat een basisschool in Stratum en later ging ik in dezelfde wijk naar het Pleincollege Sint Joris.

Op mijn 18 ben ik op mezelf gaan wonen, en naar de woonwijk de Bergen verhuist. Later ben ik in Deventer en Leiden Archeologie gaan studeren maar gedurende die tijd in Eindhoven blijven wonen. Ik voel me verbonden met de stad en wil me er graag voor inzetten. Ik maak mezelf graag sterk voor gelijkwaardigheid en een eerlijke en open samenleving waar verschillende mensen elkaar kunnen ontmoeten en ontdekken.

Cultureel Erfgoed

Vanaf jongs af aan heb ik een passie voor het verleden. In mijn bachelor heb ik veel geleerd over archeologie in noordwest Europa en in mijn master focust op wereldwijd erfgoedbeheer. Ik vind het adembenemend interessant waar mensen in het verleden zijn geweest en wat ze voor ons achter hebben gelaten. In sommige gevallen is het waard om dit te bewaren ter herinneren voor de toekomst. Wel ben ik voor ontwikkeling erfgoed is geen stoffige zaak maar moet leven in de mensen van nu.

Binnen de gemeentelijke politiek hou ik mezelf bezig met ruimtelijke ordening en cultuur. Mijn kennis is geruim maar mijn ervaringen nog jong. Gelukkig heb ik een groot netwerk en ben ik aangesloten bij meerdere instellingen die zich sterk maar voor een toekomst met waarin de mens en de omgeving van de mens centraal staat. Ik ben een betrokken wijkbewoner, Eindhovenaar en wereldburger. Ook ben ik regelmatig op regionaal en nationaal niveau bezig met mijn passies en hoop ik in de toekomst al dan niet met professionals in discussie te gaan over hoe we de toekomst met het verleden als referentiekader het beste kunnen vormgeven.

Leave a Comment