Linksom rondje Eindhoven

Geïnspireerd door het artikel van Peter Tops kijk ik op dit moment anders naar de stad. Ineens valt het me op dat er op veel plaatsen wegwijzers staan met pijlen die naar links wijzen. Dat moet toeval zijn want anders zou je alleen rondjes rijden!

rondje_eindhoven

Bij een vlugge bestudering van de plattegrond voor een ‘rondje Eindhoven’ dacht ik even dat dit rondje linksom door Eindhoven gaat. Toen ik beter keek, zag ik dat het er aan ligt waar je kijkt. Kijk je in Stratum dan gaat het linksom, kijk je in Woensel dan gaat het rechtsom. Het is maar net waar je start, het rondje is van beiden kanten te gaan en van beiden kanten is Eindhoven mooi.

En zo is het ook met links- of rechtsom in de politiek. Het is maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt. En het zal niemand verbazen, maar BBL bekijkt het LinksOm. Mocht het nodig zijn, voor een mooi Eindhoven wil BBL best een keer rechtsom kijken.

Anke van Hest