Mantelzorgcompliment niet onbemind wel onbekend

Zonder mantelzorg zou de het leven er voor veel mensen anders uit zien en minder fijn zijn. Mantelzorgers verzetten veel werk en maken de beoogde participatiesamenleving tot werkelijkheid Met dit in gedachten heeft Brede Beweging LinksOm zich begin juli hard gemaakt (met succes) om te zorgen dat er een goed Eindhovens mantelzorgcompliment kwam, dat voor meer mantelzorgers dan voorheen ter beschikking gesteld wordt. Maar nu is het september, met nog 2 maanden de mogelijkheid om het aan te vragen. BBL vraagt zich af of alle mantelzorgers die er aanspraak op kunnen maken het ook tijdig aan gaan vragen.

BBL heeft ondertussen een groot aantal mantelzorgers hierover gesproken. De reacties waren niet om over naar huis te schrijven. Een meerderheid wist helemaal niet dat de mogelijkheid bestond. Drie mantelzorgers wisten het wel en moesten het nog aan gaan vragen. Ze zagen op tegen de vragen die er gesteld gaan worden. Nadat we de vragenlijst van Steunpunt Verlicht zelf bekeken hebben, blijkt dat er toch een hele lijst met vragen ingevuld moet worden voordat je aanvraag echt weg is. Ben je al bekend bij het Steunpunt Verlicht moet je toch weer al je gegevens in vullen. Jammer dus, allemaal extra werk voor de mantelzorgers.

Een spontane reactie van een mantelzorger “Als je geld moet betalen weten ze je te vinden, maar als je geld krijgt moet je er zelf achter aan”. Helemaal waar en juist dat is wat de Brede Beweging LinsOm ook jammer vindt.

Gelukkig kregen we ook spontaan een bedankje toen we iemand informeerde “Bedankt voor de tip”. En ander alarmerende reactie “Ze maken er niet veel nieuws over, ze zijn zeker bang dat er teveel reacties komen”. Daar hadden we niet zo’n weerwoord op, allen dat BBL er zelf reclame voor kan maken!

Mantelzorgwaardering aanvragen klik hier!