Marieke Reniers persoonlijk

Ik ben Marieke Reniers, 56 jaar, geboren in Breda en woon in de wijk Blaarthem. Ik ben getrouwd met Toon, een geboren en getogen Gestelnaar. Vijftien jaar geleden kwam ik naar Eindhoven. Dat ik hier nog steeds woon is voor mij, met al mijn verhuizingen door het hele land, een teken dat ik mij hier thuis voel en me verbonden voel met deze stad. Ik ben een aantal jaren actief geweest in de wijk, maakte een ‘buurtglossy’, hielp nieuwe Nederlanders met het leren van onze taal en ik was mantelzorger van mijn demente vader. Ook was ik heel nauw betrokken bij de organisatie van Tegenlicht meet ups in StrijpT. Nu werk ik als vrijwilliger bij de Werkplaats Financiën en volg ik een opleiding tot schuldhulpverlener.

Ik ben altijd al politiek en maatschappelijk betrokken geweest, ambieerde ook best wel een rol in de politiek maar pas nu is de tijd er rijp voor. Ik ben er klaar voor!

Nadat ik 3 jaar geleden uit onvrede mijn lidmaatschap van de SP opzegde, kwam ik op Facebook Brede Beweging LinksOm tegen; de brede opstelling en veelzijdigheid sprak me aan omdat ik zelf ook zo ben. Ik ben BBL blijven volgen en sloot me uiteindelijk aan.

Ik ben een luisteraar en ik kijk met een zo open mogelijke blik. Ik wil weten wat er speelt in onze samenleving, wat mensen beweegt en waar behoefte aan is. Me daarvoor inzetten en als het nodig is, spring ik de barricade op en loop ik in de frontlinie om het doel te bereiken. Onderwerpen als armoede, vluchtelingen, dierenrechten en milieu hebben mijn speciale aandacht.

Wat me opvalt in de gemeentelijke politiek is dat er een groeiende behoefte is aan samenwerking. Door verschillende oorzaken zijn er erg veel instanties, organisaties, projecten en initiatieven ontstaan die zich met dezelfde materie bezighouden. Goed natuurlijk, het tekent ook de behoefte eraan, maar uiteindelijk werkt die versnippering verlammend, werkt iedereen langs elkaar heen en wordt het voor inwoners een doolhof. Dan streef je je doel voorbij. Die zoektocht naar samenwerking stemt mij hoopvol! De handen ineenslaan en de schouders eronder zetten, partij-overschrijdend durven zijn en elkaar aanvullen. Denken en handelen vanuit de vraag, met ruimte voor maatwerk, in plaats van bieden (of zelfs opleggen) wat er al is. Dat is een instelling die ook de mijne is.

Het gaat om óns, om ieder levend wezen. We tellen allemaal mee en iedereen doet ertoe, wie of wat je ook bent dus iedereen verdient gelijke kansen. Ook wij inwoners moeten samenwerken en open staan voor elkaar; we kunnen leren van onze verschillen en elkaar versterken.

Met elkaar maken we van Eindhoven ónze stad. En juist daarom zijn de gemeenteraadsverkiezingen zo belangrijk. Dus breng op 21 maart je stem uit!