Marleentje Tiersma-Weismann persoonlijk

Mijn naam is Marleentje Tiersma-Weismann, getrouwd met Geert Tiersma, geboren in Waalre op 24 april 1978, oudste van drie kinderen in een multicultureel gezin. Mijn vader is van Indische komaf en mijn moeder is Nederlands.

Mijn grootste passie is dans en ik ben in 2000 afgestudeerd van de Fontys Dansacademie en onder andere werkzaam als klassiek balletdocent. Daarnaast sta ik al sinds mijn 18de model voor diverse andere kunstdisciplines zoals modeltekenen, -schilderen en -boetseren. Het mooiste aan zowel het lesgeven als het modelstaan is, dat ik mensen mag inspireren tot creëren. En tijdens het proces van creatie gaan ze de verbinding aan met zichzelf en met hun omgeving. Vanuit het hart iets maken, maakt mensen bewuster en zorgt ervoor dat ze in hun kracht komen te staan en bijdragen aan een harmonieuzere samenleving.

Voor mij is het belangrijk dat politiek de mensen faciliteert en ze in hun kracht zet. Niet zozeer een controlerende macht zijn, maar een inspirerende en drijvende kracht. Als docent van een kunstdiscipline ga je uit van wat een leerling wel kan en hoe die vanuit daar verder kan. Je ziet geen problemen, je ziet verbeterpunten en je geeft ze graag een voorzetje tot zelfstandig nadenken. Verbetering is verandering en die kan alleen maar van binnenuit komen. Zo kijk ik ook naar de politiek en nu krijg ik de kans van BBL om mijn steentje bij te dragen van binnenuit.

Brede Beweging LinksOm is mijn eerste politieke ervaring, ondanks het feit dat ik al 10 jaar sluimerende neigingen had. Wat mij aantrekt in onze partij is het persoonlijke karakter en het feit dat we echt aanpakken, doorpakken en opkomen voor de inwoners van onze stad.