Onzinnige Controles

Al enige tijd ben ik afhankelijk van de bijstand. Ondanks vele sollicitaties is tot nu geen baas die me betaald werk wil laten doen. Als vrijwilliger willen ze me wel. GvD!

Enige tijd geleden ben ik verhuisd binnen Eindhoven. Vandaag ontving ik een brief van de gemeente waarin ze schrijven een onderzoek te hebben gedaan naar mijn adreswijziging. En wat blijkt, het is niet gelogen en dus geen fraude. Geloof je dit nou? Waarom vraag ik me af, steken ze geld en tijd in zo’n onderzoek en in het napluizen van uitkeringsgerechtigden. En dit terwijl ze al zoveel geld kwijt zijn aan de uitkeringen. Of behoren de uitgedeelde boetes aan uitkeringsgerechtigden tot een verdienmodel?

Dit geeft toch een staaltje weg van zoals de waard is vertrouwt ie zijn gasten….! Is dit het niveau van het vertrouwen van de gemeente in de Eindhovense uitkeringsgerechtigden? Is dit nu die inclusieve stad” van Depla en zijn PvdA?

Werkelijk… Fijn dat Depla vertrekt. Hopelijk met hem ook deze negatieve opstelling van de gemeente naar de uitkeringsgerechtigden!

A.M.