Ook een beetje aandacht voor duurzaamheid tijdens motorevent

Nietsvermoedend werd ik op een warme zondagmiddag eind september verrast door een stoet van zo’n 200 ronkende motoren. Dit waren deelnemers aan de Distinguished Gentleman’s Ride. Een in stijlvolle kleding gestoken groep motorrijders die geld inzamelen voor de Movember Foundation. Dit geld wordt ingezet voor de bestrijding van prostaatkanker.

Zo’n beetje in het midden van de stoet, tussen al het lawaai en uitlaatgassen, kwam er een deelnemer voorbij op een prachtige, stille en schone elektrische motor.

Nu denk ik niet, dat motorrijders die van hun lawaaimachines houden snel overstappen op een elektrisch en stil model. Maar het begin is er en het aandeel elektrische motoren kan alleen nog maar groeien.

Nu is het wachten op een dergelijk event met zo’n 200 elektrische motoren.

Ernest Maas
Gemeenteraadslid BBL

COMMENTS

 • Ron

  Beste heer Maas,

  Per toeval las ik dit stukje van uw hand over de distinguished gentlemans ride. Daarbij vond ik onderstaande quote erg storend en afbreuk doen aan het goede doel waar deze rit onder andere voor is opgezet.

  Zo’n beetje in het midden van de stoet, tussen al het lawaai en uitlaatgassen, kwam er een deelnemer voorbij op een prachtige, stille en schone elektrische motor.

  “Nu denk ik niet, dat motorrijders die van hun lawaaimachines houden snel overstappen op een elektrisch en stil model. Maar het begin is er en het aandeel elektrische motoren kan alleen nog maar groeien.”

  U gaat hierbij totaal voorbij aan het feit dat motoren een stuk zuiniger rijden dan auto’s en meehelpen aan het oplossen van file en parkeerproblemen.
  Elektrische motoren zijn er al een tijdje, en deze zijn dan volledig elektrisch ipv hybride waarbij stiekem toch veel op brandstof word gereden.
  Dus die elektrische motorfietsen komen er echt wel meer in het straatbeeld. Misschien moet u zich maar eens hard maken voor een subsidie om deze bereikbaarder te maken voor de gewone man.

  • Beste Ron,

   Het klopt dat motoren een stuk zuiniger rijden dan auto’s en ook minder ruimte innemen in het straatbeeld. Subsidie om elektrische motoren bereikbaar te maken voor de gewone man vind ik ook een sympathiek idee, maar niet iets waar de Eindhovense gemeenteraad over gaat. Wel maak ik mij al jaren hard voor voorzieningen voor elektrische voertuigen, zoals gratis parkeerplaatsen voor elektrische auto”s en voldoende laadpalen, ook voor fietsen, door heel de stad.

   Blijft wel het feit dat bij de genoemde stoet, door de hoeveelheid van het aantal zware motoren, het geluid veel te hard was. En hoop ik dat u gelik hebt, dat de elektrische motoren aan een opmars bezig zijn.

   Met vriendelijke groeten,
   Ernest Maas

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.