Oppositie zegt vertrouwen wethouder van Kaathoven (SP) op

Na afloop van de discussie over het minimaal 2 jaar openhouden van de Eindhovense ijsbaan, was de complete oppositie, bestaande uit VVD, CDA, Leefbaar Eindhoven, OuderenAppèl, ChristenUnie, LPF en BBL, het vertrouwen in verantwoordelijk wethouder van Kaathoven zo ver kwijt, dat zij een motie van afkeuring en wantrouwen (pdf) indiende.

Het hele proces rondom de nieuwe Sportvisie bleek een opstapeling van fouten en gebrek aan communicatie. Ook de Brede Beweging LinksOm heeft in diverse discussieronden geprobeerd om een duidelijk antwoord van de wethouder te krijgen, maar dit kon zij keer op keer niet geven.

De bedoeling van de nieuwe Sportvisie was, om deze samen met de betrokkenen en de Eindhovense Sport Raad (ESR) op te stellen. Tijdens de eerste inspreek-avond, voor de betrokkenen, bleek al snel dat er van samenwerking totaal geen sprake is geweest. De ESR nam zelfs publiekelijk afstand van deze notitie.

Deze Sportvisie notitie veroorzaakte onder veel verenigingen, met name door de aankondiging de ijsbaan per 1 juli 2016 te sluiten, erg veel onrust in de stad en zorgde voor veel onzekerheden. De gevolgen waren voor de verenigingen ook direct voelbaar door leden die afhaakten, door het uitblijven van nieuwe leden en door sponsors die vroegen om zekerheid die er niet was.

Ook de Brede Beweging LinksOm betreurde deze gang van zaken had er geen vertrouwen meer in, dat de wethouder het huidige proces nog kan repareren om tot een nieuwe algemeen gedragen Sportvisie te komen. De coalitie, bestaande uit PvdA, D66, GroenLinks en SP, had nog wel voldoende vertrouwen en steunde de wethouder. De wethouder constateerde daarna, dat een meerderheid nog vertrouwen in haar heeft en dat ze haar werk verder af wil maken.