Oud schuldenaar Gerhard Borgert kandidaat voor een Lintje

Mijn hart gaat sneller kloppen als ik vandaag 23 juli, de voorpagina van de Volkskrant lees. “Vonnis legt bom onder praktijken flitskrediet”. Het zijn veelal kwetsbare mensen die gebruik moeten maken van een flitskrediet omdat ze vaak in financiële problemen zitten. Op een schandalige manier worden deze mensen gepakt door ze een ongelooflelijke hoge rente op te leggen. Hier moeten ze dan weer een lening voor afsluiten en komen hierdoor in een cirkel terecht die nauwelijks te doorbreken is. Zeer schrijnende verhalen!!!

Gerhard Borgert, zelf ooit iemand die in de schulden zat, is inmiddels door zelfscholing een juridische expert. Daar waar het AMF ( autoriteit financiële markten) er ondanks verschillende pogingen, niet in slaagde de flitskrediet verstrekker LoanRider aan te pakken, is het deze man gelukt.

Kwestie van jaren kennis vergaren, geduldig en volhardend zijn. Ik dicht hem ook een groot moreel besef en rechtsvaardigheidsgevoel toe. Eindelijk is het iemand gelukt om kwetsbare mensen te beschermen. Gerhard Borgert verdient wat mij betreft een lintje omdat hij zich zo heeft vastgebeten in de schandalige uitwassen van het fenomeen flitskrediet.
De volgende stap, waar ook anderen zich voor in kunnen spannen, is voorkomen dat mensen te kwetsbaar worden en overgeleverd worden aan dit soort parktijken. Deskundige hulp bij schulden, hogere bijstandsuitkering, goede informatie, kosteloze hulp bij budgettering, goede en snelle toegang tot schuldhulpverlening, rem op boetes over boetes et cetera zal zeker helpen.

Carla Ter Beek,

Lid BredeBewegingLinksom