Prins Claus ‘moment’ wekt verwachtingen

Het Stadhuisplein in Eindhoven is regelmatig het decor van de nodige activiteiten. Een stevige house-party, het kampioenschap van PSV en het jaarlijkse bevrijdingsdefilé op 18 september, zijn maar een paar voorbeelden van evenementen die op hét plein plaatsvinden.

Tijdens het bevrijdingsdefilé heeft de Eindhovense bevolking voor het eerst kennis kunnen maken met de nieuwe burgemeester dhr. Jorritsma, toen hij voor het eerst in het openbaar een toespraak gaf, na zijn aantreden als burgemeester op dinsdagavond 13 september.

Het tweede openbare optreden volgde al snel, namelijk op vrijdagavond 23 september. Het jaarlijkse Ameezing Eindhoven werd dit jaar voor het eerst bezocht door de kersverse burgemeester, die niet alleen uit volle borst meezong, maar ook zijn stropdas gebruikte om samen met de rest van de aanwezige de sfeer op het Stadhuisplein een extra stimulans te geven.

Zelf ben ik dan ook zeer benieuwd hoe onze John zich zal uiten tijdens andere festiviteiten in ons en nu ook zijn Lampegat, zoals het carnaval, de nodige kampioenschappen etc. Het Prins Claus ‘moment’ was in ieder geval een goed begin en smaakt zeker naar meer. Dus wie weet wat er nog meer in het vat zit van onze Neie.

De ‘BBL paparazzi fotograaf’ zal de verrichtingen van de burgemeester in ieder geval op de voet blijven volgen, niet alleen rechts-, maar vooral linksom!

Peter Tops
Fractiemedewerker BBL