Protestmars in Rotterdam tegen flexwerk waren “OUD” en Young United

Op zondag 7 oktober maar weer eens de stevige schoenen aangetrokken om mee te lopen in de protestmars tegen het flexwerk. Gewoon omdat ik als “oudje” het schandalig vind dat jongeren zo worden uitgebuit. Ja uitgebuit! Immers over de rug van al de flexwerkers verdienen de werkgevers nog meer geld. Schrijnende voorbeelden van deze vorm van uitbuiting zijn makkelijk te vinden. De negatieve gevolgen van al dat flexwerk zijn ook al lang bekend. (kijk maar eens op https://wtflex.nl/dossier).

Wanneer stopt het nou eens!!

Goed dat er een protest klinkt waar duidelijk gemaakt wordt, dat het onethisch en moreel verwerpelijk is om over de rug van de ander nog meer geld te verdienen. Het is werkelijk schandalig te beseffen dat jonge mensen het zo moeilijk wordt gemaakt iets op te bouwen en er werkgevers zijn die door blijven gaan met flexcontracten. Sommige werkgevers gaan echt tot aan het gaatje. Schaamteloos wordt er bij iedere wetswijziging direct onderzocht hoe eventuele financiële gevolgen voor hen als werkgever teniet gedaan kan worden.

Op 7 oktober kwamen jongeren bijeen om duidelijk te maken dat het nu toch echt moet stoppen. Oud en jong kunnen hierin samen optrekken want ook oudere hebben last van flexcontracten. Sterker nog het is slecht voor de hele samenleving. Het was een goede bijeenkomst en hopelijk draagt het bij tot het besef dat het nu echt afgelopen moet zijn met die doorgeschoten flex.

Carla Ter Beek
Lid Brede Beweging LinksOm