SP wethouder van Kaathoven naar huis

Uitermate vervelend voor de stad en haar inwoners, maar Brede Beweging LinksOm kan niet treuren over het vertrek van SP wethouder Bianca van Kaathoven. In de twee jaar dat ze de wethouder functie vervulde, liet ze meermalen zien dat ze te kort schoot om haar dossiers goed en verantwoord te verdedigen. Zoals bij de discussie over de toekomst van het IJssportcentrum en over de Tongelreep bleek overduidelijk dat zij niet klaar was voor dit werk.

Wij vinden het spijtig, dat er blijkbaar in haar omgeving te weinig goede ondersteuning gegeven is om haar te helpen bij deze moeilijke functie en het niet gelukt is om de juiste richting te kiezen voor de stad, haar partij en voor haar zelf.

Met het directe ontslag van wethouder van Kaathoven en na het vertrek van de wethouders van Dorst en Scholten, verliest het college van Eindhoven in twee jaar tijd drie wethouders.

Voor het werk van het college heeft BBL de voorkeur dat het huidige team het werk voortzet zonder aanvulling van een nieuwe wethouder. De portefeuilles van wethouder van Kaathoven kunnen op een goede wijze verdeeld worden onder de overgebleven zes wethouders. Dit scheelt geld wat weer ingezet kan worden voor andere zaken.

Onze stad verdient een bevlogen, sociaal en verantwoord bestuur en roept de coalitiepartijen op hier met volle kracht voor te gaan.

COMMENTS

  • Ron1964

    Zou het kunnen dat ze te weinig ondersteuning kreeg op de moeilijke politieke items? Wat betreft motivatie en betrokkenheid was zij een voorbeeld!

    • Op zich was haar portefeuille niet moeilijk, dus vraag ik mij af welke moeilijke items u hier bedoeld. Veel keuzes stonden al vast in het coalitieakkoord, daar had zij vooraf al nee tegen kunnen zeggen. En bij andere items heeft zij keer op keer verzuimd om te communiceren met betrokkenen. Ook ontbrak het haar aan visie en daadkracht. Kortom, ik kan het niet met u eens zijn om haar wat betrokkenheid een voorbeeld te noemen. Zeker niet gezien de insprekers van de Lichtstadmarkt, het IJssportcentrum of de Tongelreep.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.