SP wethouder van Kaathoven naar huis

Uitermate vervelend voor de stad en haar inwoners, maar Brede Beweging LinksOm kan niet treuren over het vertrek van SP wethouder Bianca van Kaathoven. In de twee jaar dat ze de wethouder functie vervulde, liet ze meermalen zien dat ze te kort schoot om haar dossiers goed en verantwoord te verdedigen. Zoals bij de discussie over de toekomst van het IJssportcentrum en over de Tongelreep bleek overduidelijk dat zij niet klaar was voor dit werk.

Wij vinden het spijtig, dat er blijkbaar in haar omgeving te weinig goede ondersteuning gegeven is om haar te helpen bij deze moeilijke functie en het niet gelukt is om de juiste richting te kiezen voor de stad, haar partij en voor haar zelf.

Met het directe ontslag van wethouder van Kaathoven en na het vertrek van de wethouders van Dorst en Scholten, verliest het college van Eindhoven in twee jaar tijd drie wethouders.

Voor het werk van het college heeft BBL de voorkeur dat het huidige team het werk voortzet zonder aanvulling van een nieuwe wethouder. De portefeuilles van wethouder van Kaathoven kunnen op een goede wijze verdeeld worden onder de overgebleven zes wethouders. Dit scheelt geld wat weer ingezet kan worden voor andere zaken.

Onze stad verdient een bevlogen, sociaal en verantwoord bestuur en roept de coalitiepartijen op hier met volle kracht voor te gaan.