Speelcadeau, in 1 jaar van idee naar goed lopend bedrijf

In 1 jaar van idee naar goed lopend bedrijf, dit klinkt als het begin van een zakelijk bericht. Maar dat is niet de bedoeling! Het gaat over de goed lopende vrijwilligersorganisatie Speelcadeau. Vorig jaar om deze tijd waren initiatiefnemers Ans Heesterbeek en Willy Driessen nog volop in de brainstorm fase. Vandaag werd speelgoedbank Speelcadeau officieel geopend door wethouder Renate Richters (GroenLinks). Renate was vol bewondering: “Het is eigenlijk een winkel zonder kassa. Die het zowel voor als achter de schermen logistiek prima op orde heeft”.

En daar is BBL het helemaal mee eens. De winkel is keurig ingericht, de spullen zijn overzichtelijk gerangschikt en de groep vrijwilligers heeft hart voor de zaak. Menig werkgever zou hier jaloers op zijn. Ook al was dit de opening ze hebben de afgelopen maanden al meer dan 500 kinderen van een pakket speelgoed voorzien. Chapeau voor alle betrokkenen die dit in 12 maanden voor elkaar gekregen hebben.

Bij een feestje hoort een cadeau, maar wat geef je een speelgoedbank? BBL heeft daar wat op gevonden: ze hebben een tegoedbon gegeven voor een flink aantal uren inzet door vrijwilligers die BBL gaat zoeken. De eerste paar handen hebben zich al aangemeld! Dit najaar willen we op een paar dagdelen ter plekke bij Speelcadeau achter de schermen, gaan helpen om al de binnen gekomen spulletjes klaar te maken voor een plekje in de winkel. Wie wil helpen kan mailen naar info@bbl040.nl. Je hoort tijdig wanneer we gaan helpen.