Uitnodiging voor een uitdaging. Duizenden kinderen hebben geen stem en gezicht. Hoe kunnen ze bereikt worden?

Wie heeft een idee om mee te doen aan de oplossing van sociale knelpunten in de slimme stad Eindhoven.

Duizenden kinderen hebben geen stem en gezicht. Hoe kunnen ze bereikt worden??? Als je een suggestie hebt laat die dan aub weten via: Sgv.stichting@gmail.com.

Er zijn 7500 kinderen in gezinnen met uitkering (Scan “Armoede onder kinderen in Eindhoven”, 2016) Gezien het feit dat 40% van de armen werkenden zijn, kan het aantal kinderen in armoede zeker op 10000 gesteld worden. Probleem: Ruim de helft van deze kinderen kan de gemeente Eindhoven niet bereiken.

Risico’s voor gezondheid van kinderen in armoede is 3-7 keer hoger. Als je kijkt naar het toenemende aantal gezinnen dat hun gezondheid verzekeringspremie of eigen risico niet kan betalen, krijg je een beeld van de ‘stille’ ramp. De littekens die armoede bij kinderen achter laat zijn diep en schadelijk met ernstige gevolgen voor hun verdere leven en toekomst.

Daarom nodigen we allen die zich betrokken voelen uit om de creatieve energie te bundelen. We willen zo de besluitvorming van de gemeente beinvloeden voor betere besteding van het armoedebudget. Wacht niet op een perfect idee, want dat bestaat niet. Vanuit onze verbondenheid en met de beschikbare creativiteit kunnen wij zeker iets moois realiseren. En zo HOOP aan deze kinderen en jongeren geven.

Zo zou 17 october, de dag tegen armoede, een gelegenheid hiervoor zijn.

Ongeacht religie of geloof, niemand van ons kan/mag deze kinderen vergeten.

Stichting SGV
Sgv.stichting@gmail.com