Warm welkom bij Eindhovense speelgoedbank ‘Speelcadeau’

Met zo’n 10 graden buiten was het een mooie dag om eindelijk zelf eens te gaan kijken, hoe het initiatief voor een Eindhovense speelgoedbank ‘Speelcadeau’ in slechts een paar maanden tijd in een heuse speelgoedbank voor de hele regio was veranderd.

‘Speelcadeau’ zit nu nog in een loods aan de rand van Industrieterrein ‘De Hurk’, maar door een kleurrijk bord met hun logo voor het raam zie je van veraf waar je moet zijn. Door de bestuursleden Willy en Eric-Jan werd ik gezellig met koffie ontvangen.

Het werd mij direct duidelijk, dat deze veel te grote onverwarmde ruimte een mooie start is voor ‘Speelcadeau’, maar dat de kou het werk voor de vrijwilligers er niet leuker op maakt. Binnen in de hal was het ook duidelijk kouder dan buiten, maar dat mocht de pret van deze gemotiveerde vrijwilligers niet drukken.

De eerste klanten hebben inmiddels ook de weg gevonden, zo hoorde ik, en konden hun keuze in dit speelgoedparadijs moeilijk maken. Aanstaande woensdag staan er inmiddels weer 5 afspraken in de agenda, dus dat begint er echt te op te lijken. Voor de vrijwilligers is het ook motiverend om te zien, dat hun werk vreugde en plezier bij kinderen brengt die toch al met minder moeten doen.

Speelcadeau is blij dat zij het huidige pand zolang mogen gebruiken, maar ze zijn nu wel op zoek naar een geschikte ruimte die verwarmd kan worden. Voor de vrijwilligers hoop ik ook echt dat dit in ieder geval voor de volgende winter gaat lukken. De Brede Beweging LinksOm zal in ieder geval vanuit de gemeenteraad alle mogelijke steun verlenen.

Meer weten over ‘Speelcadeau’? Kijk op hun site www.speelcadeau.nl of like hun Facebook pagina www.facebook.com/Speelcadeau/.

Ernest Maas
Raadslid BBL