Werk Inspiratie Punt. Een goed idee!

Afgelopen week had ik een gesprek met Patrick van der Voort van BBL over het reilen en zeilen van het leven als je in de bijstand zit. Ik heb de afgelopen jaren voldoende ervaringen opgedaan met de gemeente en de verschillende trajecten voor mensen die in de WWB zitten. Het resultaat was helaas bedroevend.

In plaats van werk te zoeken is de gemeente erop gebrand om je te laten werken voor je geld zonder loon. Hier en daar wordt er een simpele cursus gegeven over hoe je moet solliciteren en hoe je een CV moet opstellen (dit is ook iedere keer weer anders) maar om je echt verder te helpen naar een baan moet je niet bij het Werkplein zijn.

BBL heeft een nieuw voorstel om werkelozen verder te helpen, te weten, het ‘Werk Inspiratie Punt’. De bedoeling is dat werkelozen bij elkaar komen en hun ervaringen en netwerk delen om zo zelf constructief bezig te zijn met solliciteren, een duidelijke CV maken en het solliciteren. Het plan is om zelf een bureau op te starten waar iedereen op deze manier elkaar kan helpen. Zo inspireert men elkaar en ben je samen nuttig bezig.

Dit BBL-plan sluit beter aan bij wat mensen willen en hoe ze geholpen zouden moeten worden. Beter dan elk traject van de gemeente ook, want daar is het alleen maar de bedoeling dat je geld oplevert en afgestompt werk mag gaan doen. Ik kijk dan ook zeer uit naar dit plan. Wat mij betreft wordt dit binnenkort met toestemming van de gemeente op poten gezet, zodat ook ik hier mijn ervaringen mag delen.

Anoniem
(Naam bij de redactie bekend)